Oktober 2020

Ivm het Coronavirus gaan de conferenties in het najaar niet door.

Groeien in genade

Is het jullie wel eens opgevallen dat bijna elke brief die in het Nieuwe Testament staat, begint met de woorden ‘Genade zij u en vrede’? Ook bijna elke kerkdienst start met deze woorden. Juist in een tijd waarin alles anders is dan we gewend zijn, verlangen velen naar genade en vrede. Vrede in ons huis, in ons hart (te midden van de drukte of juist de stilte) en in ons leven. Misschien wel meer dan ooit.

De schrijver van de brieven van Petrus begint zijn brieven ook met deze groet. ‘Genade en vrede is er voor jou in overvloed, doordat je Jezus hebt leren kennen’ (2 Petr. 1:2). Genade in overvloed, voor jou als je Jezus al heel lang kent. Genade in overvloed  is er ook voor jou als je zoekend bent en ernaar verlangt om Jezus beter te leren kennen. Je ontvangt het ‘gratis’. Er is niets wat jij kan doen om de genade groter te maken, omdat Jezus alles al heeft gedaan.

Toch sluit de tweede brief van Petrus af met de woorden ‘Groei in de genade en in de kennis van onze Heer en redder Jezus Christus’ (2 Petr. 3:18). Wat betekent het om te groeien in genade? En waarom roept hij zijn lezers hiertoe op? Samen willen we gaan ontdekken wat deze opdracht voor ons betekent. We zijn blij dat Mira de Boer en Ron van der Spoel nogmaals op de conferenties willen spreken en ons meenemen in dit thema. We zien ernaar uit!

Sprekers

Mira de Boer

Voor de tweede keer spreken op de vrouwenconferentie? Samen met zoveel enthousiaste vrouwen in de Bijbel lezen? Meer ontdekkingen doen over hoe groot en liefdevol God is? Mira ziet er naar uit om weer met z´n allen bij elkaar te zijn en een paar goede dagen te hebben. Samen met haar man geeft ze leiding aan de Rafaelgemeente in Almere. Ze is getrouwd met Mark en moeder van drie tieners. Haar dagen zijn gevuld met lezen, schrijven, spreekbeurten voorbereiden en geven. Ze houdt van eten met vrienden, filmpjes kijken met haar dochters en tekent graag. Haar verlangen is dat je gaat leven vanuit Gods liefde en genieten van het volle leven!

Meer informatie:
Mira de boer

Ron van der Spoel

In en na een periode waarop alles in onze wereld op z´n kop heeft gestaan en we keihard met onze kwetsbaarheid zijn geconfronteerd is het goed om bij elkaar te komen. Voor sommigen is het een periode van zoeken en tasten naar nieuw houvast bij God, voor anderen is het een tijd van dichter bij Jezus zijn dan ooit tevoren. Ik kijk er naar uit samen de diepte in te gaan en te ontdekken wat de Bijbel ons leert over die relatie met Jezus, juist door lastige situaties heen. Voor mij wordt het de derde keer dat ik mag spreken op de vrouwenconferentie in Lunteren en ik kijk er weer enorm naar uit. Twee dagen waarin we helemaal gericht zijn op de ontmoeting met God en elkaar, dat is zo kostbaar.

Voor wie er de vorige keren dat ik sprak niet bij was: ik ben Ron van der Spoel, 51 jaar en getrouwd met Annette. We hebben drie dochters van 25, 23 en 21 jaar. Ik ben inmiddels ruim 25 jaar predikant. Na drie gemeenten gediend te hebben wonen Annette en ik nu in het Zuid-Limburgse Berg en Terblijt van waaruit ik als pastor werk bij het Leger des Heils in Limburg. Daarnaast ben ik directeur van Open Doors in Belgie. Ik geniet van het spreken en schrijven over wat de Bijbel ons leert.

Oktober 2020

Waar en wanneer?

De conferentie wordt gehouden op D.V.  23 en 24 oktober in Congrescentrum De Werelt in Lunteren.

Donderdagavond

Als je een voorovernachting geboekt hebt, kun je vanaf donderdag 22 oktober eind van de middag inchecken bij de receptie van Congrescentrum De Werelt.

Vrijdag

Vanaf 8.30 uur ben je van harte welkom, de koffie/thee staat voor je klaar. Het
programma start om 9.30 uur.

Zaterdag

Het ontbijt is vanaf 8.00-9.00 uur in het restaurant van Congrescentrum De
Werelt; iedereen van harte welkom (ook als je niet op locatie overnacht of thuis
slaapt)! Daarna starten we met het programma. Uiterlijk 16.00 uur zal de
conferentie afgelopen zijn.

Kamerpas

Kamerpasjes van Congrescentrum De Werelt kun je vrijdagmorgen nadat je
bent ingeschreven afhalen bij de balie van De Werelt. Er zijn ook kluisjes
voor waardevolle spullen aanwezig.

Adres en route

Congrescentrum De Werelt – Westhofflaan 2 – 6741 KH Lunteren – tel. 0318-
484641. Vanaf de A30 (Barneveld-Ede) neem afslag 3 Lunteren – Borden Lunteren

Kosten

Gehele conferentie inclusief overnachting

142,50

Gehele conferentie inclusief voorovernachting (2 overnachtingen)

195,00

Gehele conferentie exclusief overnachting (je slaapt thuis of regelt zelf een slaaplocatie in de buurt)

Het ontbijt op zaterdagmorgen is voor iedereen inclusief!

104,00

Natuurlijk hopen we dat de conferentie (wellicht in aangepaste vorm) door kan gaan. Mocht dit i.v.m. het Coronavirus niet zo mogen zijn, dan krijg je uiteraard het volledige bedrag teruggestort!

 

 

Activiteiten

Psalm 147 begint met: “Halleluja, hoe goed is het om te zingen voor onze God, hoe heerlijk Hem onze lof te brengen”. Dat gaan we zeker op de conferentie ook doen. Onze vertrouwde band is er en ook dit keer zullen Deborah Olieman en Coen van de Brink de zang leiden.

Muziek

Tijdens de conferenties zijn er enkele stands aanwezig. De opbrengst van deze stands gaat volledig naar een goed doel. Mocht jij interesse hebben om met een stand op de conferentie te staan, mail dan naar info@vrouwenconferentie.nl. We horen graag wat je goede doel is en welke producten je wilt verkopen.

Stands

Er is een boekentafel aanwezig van Stichting Present. Naast de boeken die de stand in het assortiment heeft, zullen ze materiaal meenemen wat aansluit bij het thema. Ook kun je hier terecht voor een cadeau of een studieboek voor je kring. Ook zullen er boeken van de sprekers worden aangeboden.

Boekentafel

We zijn heel dankbaar voor al het goede dat God ons geeft. Graag delen we dit met mensen die het minder hebben, om wat voor reden dan ook. In de aanloop naar de conferentie zullen we delen waar dit jaar de opbrengst naar toe gaat.

Collecte

We zijn op dit moment bezig met het uitzoeken van een mooi aanbod voor de workshops en het benaderen van workshopleiders.

Workshops op vrijdagmiddag

Lees wat mensen van ons vinden

"Heb enorm genoten van deze 2 geweldige dagen...Fijne sprekers..Fijne muziek..Zoveel zusters die de tijd vrij mogen maken om te bezinnen..Wonderlijk.. Organisatie: wat ontzettend veel werk verzet..Dank.. JAHWEH.. Mag HIJ je beschermer zijn..Veel om mee te nemen..Geestelijk opgeladen..Veel mogen ontvangen.. Iedereen al het goede ,maar bovenal de JAHWEH toegewenst."

- Marjon- september 2019

"Groeien in genade! Wat een wonder dat Hij ons vastpakt! Het blijft een wonder! Het was weer heel bijzonder om zo samen met zo veel vrouwen stil te mogen worden en Hem de eer te geven in ons leven. Duizend duizend maal o Heer zij U daar voor dank en eer!"

- Loes- September 2019

"Wat een genade 600 vrouwen die vol overgave en verlangen zoveel mochten ontvangen Ik ben die Ik ben!!! Niet op eigen kracht, maar vol vertrouwen ons pad met God lopen."

- Geke- September 2019

"Het was geweldig en zie al uit naar volgend jaar! Det var fantastisk! Glæder mig til næste år igen!"

- Cora uit Denemarken- Oktober 2019

"Het was super fijn om weer mee te maken! Jahweh! Mooi thema... God is groot en toch zo dichtbij! En veel meer dan wij kunnen beseffen! Alles bij elkaar weer veel verdieping mogen ontvangen waar we weer mee verder mogen in ons leven! Bedankt voor al jullie inspanning om het voor ons allemaal zo goed te organiseren! We hebben enorm genoten!"

- Alien- Oktober 2019

"'t Was geweldig en zo goed!! Heel veel dank hoor !! Bovenal dank aan God voor zo'n gezegend weekend"

- Erika- Oktober 2019